Ali dec 2015: Isoleren vloeren en plafnds begane grond woonhuis 

Recentelijk hebben Lucy en Jits, die ik via familie heb leren kennen, geklust in mijn jaren ’30 huis. Wat ik al wist is dat klusbedrijf de groene Aa  er naar streeft om natuurvriendelijk te bouwen. Dit was wat ik zocht en dat heb ik in hen gevonden.

Lucy en Jits hebben mij geweldig geholpen bij het maken van plannen. De klus omvatte het slopen van vloeren en plafonds, het vullen van de kruipruimte met schelpen en vervolgens isolatie met schapenwol. Naast de afwerking van dit alles is er ook nog een planken vloer gelegd.

Wat ik heb ervaren is dat er telkens goed overleg is geweest over de aankoop van materialen, de planning en de uitvoering van de werkzaamheden. Er was ruimte om zelf mee te werken wat ik ook als zeer prettig heb ervaren.

Wanneer ik terug kijk was het fijn om samen met deze mensen werk te verzetten met een prachtig resultaat!!

Agnes nov 2015: Studeerkamer

Verbouw- en opknapplannen sluimerden al een poosje, toen ik in de Eigen Erfwinkel van Geja in Schipborg visitekaartjes en een mooi boek van De Groene Aa zag liggen

“Prima adres, bel ze gerust”’, was het advies. En al kort daarna zaten we aan de keukentafel te overleggen met Lucy en Jits over wensen, dromen en mogelijkheden.

Stiekem zag ik er enorm tegenop om 2 kamers uit te mesten, het huis overhoop te halen en vreemde mensen over de vloer te krijgen. Rotzooi, vuil en gebrek aan privacy, je moet een goed doel hebben om er tijdelijk mee om te willen en kunnen gaan. Het overleg haalde me al snel over de streep. Wensen werden getoetst aan de werkelijkheid, al rondlopend ontstonden tijdens het gesprek  nieuwe en nog leukere ideeën en de informatie die we kregen was  realistisch, duidelijk en creatief. Het is prettig om te weten waar je aan toe bent en wat je mag en kan verwachten, waar beter een expert kan worden ingehuurd en waar de grenzen der mogelijkheden liggen, over en weer. Toen de verbouwing van 2 kleine kamertjes tot een fijne nieuwe studeerkamer begon, was ik dus vol goede moed.

Het grootste deel van de tijd (ach, een enkel zwak momentje daargelaten) is dat zo gebleven en dat is zeker te danken aan deze opgeruimde en fleurige werkers!

Wat ik in eerste instantie erg fijn vond: mijn huis werd niet geannexeerd van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, de werktijden waren menselijker en dus ook voor mij hanteerbaarder. Ook waren er dagen van niet verbouwen, wat lucht gaf voor het nadenken over een volgende fase of het uitzoeken van verf en behang. Iedere week kregen we een update van de uren en materiaalkosten, we zijn dus nergens van geschrokken, wel zo prettig. Iedere nieuwe fase bespraken we tevoren door en na een werkdag was de zooi zoveel mogelijk opgeruimd. Ik ben nog steeds geen fan van verbouwen, maar beter dan zo heb ik het niet eerder meegemaakt.

Dit stukje zit ik te schrijven in een nieuwe fijne studeerkamer. Met een nieuw plafond, geïsoleerd met schapenwol en een nieuwe vloer, idem dito. Gestuukte muren en geschilderd houtwerk. De sfeer en het leefklimaat in deze kamer zijn echt heel fijn. Op de muur tegenover me vrouwelijk behang met bloemen, zodat ik het hele jaar een gevoel van natuur heb. In de hoek, voor een lelijke buis, een prachtige stoere eikenstam, die ik bijna ruik. Voor een gekke zachtlavendel verf op de vloer schrokken Jits en Lucy ook niet terug en ze wilden bij wijze van proef best vloerlak over de verf heen smeren, in de hoop dat de vloer langer mooi zal blijven.

Ondertussen heeft de tuin een fijn nieuw hek, zodat pup niet op ontdekkingsreis kan. Timmerde Jits nog even 2 prachtige toegangshekjes van kastanjehout. En is de verf op de buitenmuren bijgewerkt, na een bezoek van muurisoleerders.

Kortom: een mooi resultaat door lieve mensen met hart voor hun werk die respectvol met jou als klant, zichzelf en hun materialen omgaan. Die materialen zijn grotendeels milieuvriendelijk, duurzaam en slim ingekocht. Realistische opvattingen over tijd, kosten en mogelijkheden. Wat wil een mens nog meer? Ik droom in ieder geval al van een nieuw project…… en hoop: tot dan, Jits en Lucy! En nog eens: heel erg bedankt!

Mirjam en Ruud 2014

Jits en Lucy hebben al diverse klussen bij ons gedaan; van houten vloer isoleren en vervangen, electra aanleggen tot schilderwerk. Alles naar volle tevredenheid. Het zijn zeer fijne, betrouwbare, creatieve en eerlijke mensen. Een genot om met ze samen te werken. Echt aanrader!

 

Muriël 2014

Jits en Lucy van klusbedrijf De Groene Aa kan ik van harte aanbevelen.
De klussen worden met enthousiasme gedaan. Er wordt mee gedacht, indien gewenst. Komen met creatieve oplossingen. Van alle klusbedrijven in de regio ben ik bij hun uitgekomen ivm hun zorg voor het milieu, dit komt tot uiting door hun materiaal keus maar ook in hun omgang met mijn dieren :-) Zij hanteren een fair prijs beleid. Er wordt regelmatig feedback gevraagd. Afspraken worden nagekomen. Het zijn sympathieke mensen om in/bij huis te hebben. Nemen geen lawaaierige radio mee, wel een goed humeur.

 

Irene op 06 jul. '12: Tuinhuis.

Erg tevreden! Jits en Lucy van 'de groene Aa' hebben voor ons een buitenkamer gebouwd. We hadden zelf nog weinig ideeën hoe de buitenkamer er precies uit zou moeten komen te zien, maar Jits en Lucy hebben met ons meegedacht en in voortdurend overleg is er een prachtig bouwwerk(je) ontstaan!
 
Wij hebben Jits en Lucy ervaren als een erg prettig en oprecht stel, dat duidelijk plezier in het werk heeft. Er zijn bij ons voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt en het resultaat is schitterend! Het is precies geworden wat we zochten. We kunnen 'de groene Aa' van harte aan iedereen aanbevelen! Edzard en Irene 
 
Mossop op 03 jul. '12: Tuin.
Great work on my wild and overgrown garden from two really nice people. They also were patient with my bad Dutch (which I will not risk here!). I would happily recommend them.
 
Marije Keijzers op 19 april '12 : Schilderen, onderhoud en badkamer.
Lucy en Jits hebben bij ons verschillende klussen aangepakt. We hadden allerlei onderhouds-klussen openliggen waar we zelf niet aan toe kwamen. In overleg was er veel mogelijk en ze hoefden ook niet alles meteen precies te weten. Gaandeweg ontstond het, dat vond ik erg prettig. We bleven communiceren waardoor wij goed konden aangeven wat onze wensen waren. Hun aanwezigheid is ook erg prettig. Prettig in het contact, even wat anders dan wat we gewend waren!
 
Schouten op 13 jun. '12: Carport.
Jits en Lucy hebben mijn met achterstallig onderhoud kampende carport hersteld. Rotte delen werden vervangen. Zij hebben deze klus tot mijn volle tevredenheid uitgevoerd. Maar niet allen dat. Wat ik prettig vond was de fijne manier waarop zij met mij overlegden over de te kiezen oplossing en met voorstellen kwamen. Ook vormen zij een harmonieus team waar ik echt van genoten heb. 
 
Michiel Broeren: Vloer leggen.
Jits en Lucy hebben een klus voor ons gedaan in het omleggen van houten vloeren van ons oude naar ons nieuwe huis. Die vloer had Jits in eerste instantie ook al naar grote tevredenheid voor ons gelegd. Jits en Lucy leveren zorgvuldig, vakkundig en snel werk. Ze overleggen op een prettige manier vanuit deskundigheid met ons en het is een genot ze samen te zien werken. Het resultaat is echt schitterend. En passant hebben ze ook nog even geholpen om wat zware spullen te verhuizen; echt fijn om mee te werken dus! Wij bevelen de Groene Aa van harte aan.
 
Ciska: Praktijkruimte.
Ik ken Lucy en Jits als rustige, prettige en creatieve mensen. Ze zijn zichzelf, zijn oorspronkelijk en doen hun werk met plezier. Ze hebben oog en oor voor je wensen en nemen de tijd voor overleg om tot goede oplossingen te komen. Ze hebben veel aandacht voor mens, natuur en milieu en zullen dus graag gaan voor duurzaamheid en bruikbaarheid. Ze werken hard en maken waar wat ze beloven. Jits heeft de afwerking van mijn coachpraktijkruimte gerealiseerd. Het is heel mooi geworden!”
 
J. de Jong: Zolder verbouwen.  Juli 2011.
Lucy en Jits van De Groene AA hebben mijn zolder compleet verbouwd en nog een aantal andere klusjes in huis gedaan — dit naar volle tevredenheid. Ze werken samen in grote harmonie en stralen veel positieve energie uit en zijn goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Ik raad ze van harte aan.
 
Marten: Tuin en tuinhuisje. Oktober 2011.
Jits en Lucy hebben ons tuinhuisje opgekapt en een complete houten veranda gebouwd..Ze hebben dit snel gedaan en volledig volgens wens en binnen budget. Daarnaast hebben ze de tuin aangepat. Ze hebben zelf het ontwerp gemaakt. Het is een onderhoudsarme tuin waarbij gebruik gemaakt is van veel natuurlijke materialen. Ik kan ze aanbevelen voor klussen in- en zeker rondom het huis. Ze leveren waar voor hun geld.
 
Henk & Els: Schuurtje en zwembad. Juni 2012.
Jits en Lucy hebben al verschillende klussen voor ons geklaard zoals een schuurtje in de tuin, schilderwerk en een zwembad . We zijn reuze tevreden met hun kwaliteit van werken, de overlegstructuur, de samenwerking, hun creativiteit en plezier in het werk. Verdiepen zich bijzonder goed in de te klaren klus en leveren vakmanschap. Een echte aanrader.
 
Annie: Windscherm maken.  Maart 2011.
Lucy en Jits hebben in de winter met ons een plan gemaakt voor een windscherm dat niet omwaait en vooral de wind tegenhoudt. Ze hebben een voorbeeldscherm gemaakt en vervolgens de klus geklaard. Het resultaat: een scherm om heel lang van te genieten, zowel oogstrelend als functioneel. De rust die ze uitstralen vind je ook terug in de kwaliteit van werken. Kortom: een aanrader, betrouwbaar én betaalbaar.
 
Paul: Kast en vloer. September 2011
“Ik ken Jits als een zeer betrouwbare en toegewijde werkers, die samen met zijn partner Lucy in het werken met zijn handen een nieuwe een veel bevrediging schenkende activiteit heeft gevonden, Zij zijn creatief, heel precies en van veel markten thuis; dat maakt dat zij makkelijk mee kunnen denken bij het maken van bouw- of renovatie plannen in huis en tuin.”  
 
Eddy: Carport.  September 2011
“In de afgelopen periode hebben Jits en Lucy mij geholpen een carport te bouwen. Ik wilde de klus helemaal zelf doen maar zag er door de omvang van de carport (9 bij 5 meter), nogal tegenop! Daarom heb ik Jits en Lucy gevraagd mij te helpen. Waar ik vooral baat bij heb gehad is hun mentaliteit; zij lieten er geen gras over groeien, wisten van aanpakken en doorpakken. Zonder hun hulp had de carport er nog niet gestaan!” 
 
Ari: Benedenverdieping schilderen. September, 2011
“Ik ken Jits al heel lang. Op zich is dat geen aanbeveling. Ik heb gezien hoe hij van (letterlijk) onder de grond vandaan zijn huis heeft opgebouwd. Steen voor steen, lat voor lat. Daarbij maakte hij gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke materialen en zo veel mogelijk hergebruikte hij oude materialen. Dit alles zonder tekening of voorschrift! "Wat Jits hersenen bedenken, maken zijn handen" 
 
Wilt: Inbouwkast. October, 2011
“Jits en Lucy hebben op een heel betrouwbare, creatieve, milieuvriendelijke en aantrekkelijk geprijsde manier een klus bij mij in huis geklaard, waar ik erg blij mee ben..”